Vänskap är för mig heligt


För mig är vänskap heligt. Två eller fler människor som möts och är sociala med varandra. Vänskap är livets bensin, och benen i våra själar. Man blir något tillsammans med andra människor, och inte enbart en trist och rostig ensam spillra  i rymden. Vi har någon att dela våra tankar med djupa som ytliga, sorgsna som roliga.

En sak kan jag  inte förstå och det är när en vän skaffar sig en pojkvän t.ex. . Varför måste den personen, som man nästan haft daglig kontakt med försvinna ut i det tomma  intet?

Missförstå mig inte. Givetvis är jag glad för deras skull, och jag har all förståelse för att de kanske inte har tid eller vill ha så tät kontakt längre. Men vad jag inte förstår är att de klipper av banden helt och hållet. De skriver ens inga SMS eller ens (som de tidigare gjorde) gillar en stackars status i de sociala medierna (trots att de är aktiva där) Jag har till och med varit med om att någon sådan person UNDVIKIT mig då man mött henne tillsammans med dennes pojkvän på gatan….?

Vad blir det för fel på folk? De kan ju inte ha speciellt bra förhållanden eller så är de så rädd att förlora sin pojkvän att de inte tar någon som helst risk?

Då man i ifrågasätter så blir det inget samtal, utan då drar de i regel fram sitt ”må dåligt-kort” och skyller det på mig ”

Det som gör detta komiskt är att i regel börjar höra av sig då förhållandena börjar ta slut. Så om de börjar ringa så är det inte för att de kommit till insikt, utan för att deras förhållanden börjar gå mot sitt slut.

Man blir så arg och kokar inombords och man känner nästan hatet flyta i det svikna hjärtat.Men ändå så smälter man alltid och tänker ”Äntligen ät hon tillbaka. Hon gillar mig trots allt mig” så känslomässig som man är…..logiken försvinner och hjärtat talar.

Man måste inse att man inte är någon förbrukningsvara, utan en människa som man ska behandla med kärlek och respekt.

Det får vara slut med detta nu. De ‘är som som gör sig själv så ensamma. Till sist har de bara må-dåligtkort kvar i handen.

och då finns jag inte längre där

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s