Ett ljus för alla barn


Första advent. Jag tänder därför ett ljus. Inte för att det snart är jul och för att jag ser den vita snön lägga sig i naturen för att ge oss julstämning och inte för att det tillhör vår tradition.

Inte alls.

Jag vill se den andra sidan av julen. Den onda jul som drabbar många barn. För dessa barn är det ingen glädjens jul. Det är inte för det barnet som gnuggar sina trötta ögon för att stiga upp tidigt på julafton och sällsamt trycka på paketen som prydligt ligger under julgranen i som ett hav av julklappar. Doften av pepparkakor och glögg som sprider sig i från köket då pappa slår upp morgontidningen och med ett leende säger ”Godmorgon, mitt barn. I dag är det julafton”

Jag tänder det första ljuset för de barn som inte kommer att ha någon bra jul. En ljus för de som får sparkar och slag i stället för julklappar. Barnen som inte får någon kärlek utan bara hat. Sorgsna tårar i stället för lyckotårar. Ingen jultomte, utan bara ett sorgset barnahjärta.

Mitt ljus brinner för er. Det brinner för er, med all kärlek som ni är värda Alla barn i hela världen är värd det största och vackraste paket som finns nämligen god människors hjärta.

Mitt ljus brinner för er och ni ska en gång se ljuset mellan gråtgrummliga  ögon.images-8

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s