Herr Frost kom på besök i natt


Herr Frost kom på besök i natt. Han hade med ett kallt leende givit grönskan en vit hinna som påminner oss om att det snart är vinter. Folket de suckade i sina stugor och ojade sig bittert  och klagande över att kölden hade kommit för att stanna.

Med tomma ögon stod de där i sin slitna morgonrock med blicken svajande mot den vita hånfyllda frosthinnan och de kände nästan en tår tränga ur den trånga tårkanalen. ”Ja visst är det synd om mig. Vartför kan det inte vara sommar”

Vad de inte minns är att de för några månader sedan ojade sig om att det var för varmt och när värmen lindrades genom lågtryck från väst och temperaturen sjönk som en sten i en bäck och det blev svalare så ojade de sig över att det var för svalt. När det sedan blev varmare igen, ja då var inte heller det bra.  Nej absolut inte bra, och förresten hade kaffepriset höjts med 50 öre till råga på allt. Detta samtidigt, usch fy ”Man borde gräva ner sig”

Det är så jävla svenskt att klaga på allt, men ändå ha det bra.

Svensken i ett nötskal: Klagar över att allt som är bra. Vi måste göra en revolution mot dessa korkade sätt att tänka och uttrycka sig. Livet är kort, så den dagen solen går ner för alltid och allt är förlorat och skuggorna från döden sakta tar ljuset i från oss, så känner vi drömmarna inombords, och nästan som en tår som trögt försöker ta sig genom den trånga och torra tårkanalen så tänker vi ”Varför blev inte mitt liv bättre?”

Jag vill inte dö som en martyr som en typisk svensk Jag vill dö lycklig eller i en total misär, men jag kommer aldrig att ångra mig mina val i livet. Hellre peka på en väg och ensam gå, om andra går på bitterheten och lögnens väg.

Jag vill dö stolt, som mig själv, innan allt regnar bort.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s