Måla tavlor som skapar magiGränser får vi lära oss redan som små att de ska vara många, och de ska vara tydliga. Redan när barnen är små får de lära sig att rosa är en färg enbart för flickor och bilar ska pojkar leka med. De får lära sig att man helst ska vara smal. Man får lära sig vilka program på TV man ska se, vilka artister som är ok att lyssna på. Vi får lära oss att mode ska helst följas. Kapitalisterna i Paris vet tydligen bäst.Att ta på sig trasor är inte ok, då är man konstig. Är man konstig är det således helt ok att tycka illa om den personen och tala öppet och brett och dennes personliga egenskaper. Vi anser inte att de är ”mobbing” nä sånt ska man inte hålla på med. Åsikt är en åsikt. Men skulle vi höra de ”åsikter” som talades om oss så skulle vi uppfatta det som kränkande.

Vi får lära oss att pojkar ska tycka om flickor, och flickor ska tycka om pojkar. Vi blir kallade konstnärer fastän vår omgivning målar tavlorna åt oss, och vi ska nicka och ta emot med ett brett och framförallt tacksamt leende och inte klaga (vi ska ju vara så tacksamma!)

Vi skall hela tiden formas till en mall. En mall som alla kräver vi ska passa in i.  medan många av dem hatar den. Men den är ju lätt att leva upp till, eftersom man hela tiden får höra hur man ska vara. Vi har alla våra drömmar inom de strama och grå gränserna. Drömmarna är till början vårt sätt att överleva, det färgar livet. Men allt eftersom åren går blir de i stället grå och tunga. Allt detta för att andra bestämmer hur vi ska leva vårt liv.

Den som går utanför gränsen blir en fiende. Den som säger fel saker vid fel tillfällen, inte bugar och bockar som tack för de sakerna vi inte vill ha är en idiot och blir utfryst.

Det är inte konstigt att människor tar livet av sig.Det är inte konstigt att kvinnor får ätstörningar. Det är inte konstigt att människor skär sig själva i handleder, bara för att få känna den förbjudna smärtan.

En människa som vågar ställa sig utanför den hela cirkeln och skriker ut ett skrik utan hänsyn vad de andra tycker blir för mig magisk. En underbar upprorsmakare. En stark människa, fastän vi andra påstår den är svag.

Måla aldrig den tavla som du tror folk vill se, utan den tavla som gör att du kan förändra dem. Ditt eget jag!

Om dessa annonser

Ibland kan några av dina besökare se en annons här.

Tell me more | Stäng detta meddelande

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s