Dumpa jantelagen. Vi alla är bra (men vi tillåts inte vara det)


Åter från Säter och praktiken till skolan. Vardagens tristess. De brungula löven lyfts från marken av den kalla höstvinden. De människor som i somras tyckte sommaren var för varm, tycker nu att det är för kallt. För visst är det så att vi Svenssons måste ha något att klaga på. För vi ska i alla fall inte slå oss på bröstet för något bra som vi gjort. I stället ska ska vi sjunka i hop med kroppsställningen och säga att livet suger, och att ingenting är bra, och att vi inte kan någonting, att vi inte har talang, för ve den som säger att den är bra på något. Jantelagrens präktighet spyr ut sin kalla trögflytande galla över oss. Alla som hade drömmar om något annat, något som medelsvensson inte drömmer om skall förviasas. Avundsjukan kokar människor så att de tappar all sans och renson.

Jag är lite tvärtom. Om jag märker att jag har jantesjuka människor i min närhet, så drar jag inte ner min kroppshållning och tystnar och tittar ut över horisonten, och låtsas som jag inte kan någonting,. Adrenalinet kokar, och i stället kan jag säga vad nöjd över mig själv jag är! Bara för att provocera deras låginteligenta attityd så ger jag dem i stället, de de inte vill höra. Så borde fler göra! Man ska tro på sig själv. man ska våga säga om man anser sig gjort något bra. Det stärker en.

Jag provocerar folk genom att säga som det är. Varje gång jag nämner att min bojk ”Pojken som inte fick dansa” har legat på försäljningstoppen så applåderar inte alla. Deras varma blick, som förväntas att jag skulle vara lågmäld blir kall och de vänder sig bort och pratar illa om mig till sina vänner osv. Men det bjuder jag på:) Har man dålig självkänsla så bör man nog göra någonting åt den:)

Kom och tänka på det då jag fick betyget av handledaren i Säter. Omdömet var riktigt bra, över förväntan! Det är en bekräftelse att jag är bra på det jag vill vara bra på.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s