Den ensamna flickan


Det finns en ensam flicka på skolgården. Hennes rädda blick flackar. Den letar faror och gömmer tårar. Hon sparkar på de löven på marken, och hennes hjärta slår tusentals slag.

En bit bort från henne spelar några hennes klasskamrater boll, ett par andra hoppar hage. Ett par andra bläddrar i en tidning. De talar om för varandra vad de gjort på sommarlovet.  Alla är tillsammans.

Utom den lilla flickan.

De andra barnen skrattar åt henne. Hon får inte vara med. Hon är den annorlunda flickan. Barnen tycker inte om annorlunda barn. Men egentligen är hon inte annorlunda. Det är de andra som bestämt det. De vill bara ha någon utanför sin värld. Någon de kan sparka ner på. Någon de kan tala illa om. Om jag ställer frågan ”Du står på skolgården och ser flickan. Skulle du försöka att hjälpa henne?” De flesta slår givetvis i från sig och säger ”Självklart. jag hatar mobbning” Men i själva verket skulle de se flickan med samma ögon som barnen. De skulle inte våga i rädslan för att själva vara den som står ensam och sparkar grästuvor åt tomheten.

För så här är det. De flesta säger att hatar mobbning, bara för att de själva är rädda att hamna utanför- Men så länge de inte är utanför så hjälper de inte de som är utanför, i rädslan för att själva blir ensam. Hur ser det ut på våra egna arbetsplatser? Det finns mobbning överallt. Det gäller bara att de det som sker sitt rätta namn. Vi tycker att vi har rätt till att snacka s´negativa saker om andra. Alltså hur de ser ut, hur de rör på sig, vilken filmsmak de har osv. Vi ser det som vår rättighet, men blir vi själva den som det talas om blir vi kränkta och mår dåligt.

De flesta av oss är mobbare, så länge vi själva deltager i det eller blundar och inte bryr oss.

Jag föraktar föräldrar som lär sina egna barn att en del barn är sämre än deras egna barn. De föräldrarna borde inte ha några rättigheter att skrika högt om deras eget barn blir utsatt för mobbning, för de har bara varit en del av dem som visat att det är okej att trycka ner andra

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s